dinsdag 12 december 2017

ENERGETISCH WEEKJOURNAAL ~ Maandag 11 december 2017 ~ TIJD VOOR BEZINNING

ENERGETISCH WEEKJOURNAAL
Maandag 11 december 2017


TIJD VOOR BEZINNING
Wanneer je meer begrip krijgt voor bepaalde situaties en de mensen die daarbij betrokken zijn, zal je merken dat het makkelijker is om los te laten. Er zullen gevoelens loskomen die je diep hebt weggestopt omtrent deze situatie. Geef ze de ruimte om er te laten zijn, vind er niets van en zoek niet naar een manier om ze weg te beredeneren. Voel alleen maar of het gevoelens zijn die ECHT van jou zijn en niet van de mensen die hierbij betrokken zijn. Het is nodig om dit goed af te sluiten zodat je een helder en goed beeld te hebben van de energie die er bij betrokken is. Wat er voor gezorgd heeft dat je dit weer op je pad hebt getrokken.


Ruimte maken
Er staat namelijk iets totaal anders op je te wachten aan die andere kant. En dat voel je. Je kunt het bijna aanraken. Maar voor het zover is, is het nodig dat je het oude vaarwel zegt. En ook al is afscheid nemen niet een van de dingen die je graag doet, het is nodig om ruimte te maken, voor jezelf en al het nieuwe wat jouw kant op komt.

Terugblik op afgelopen jaar
Deze week draait het om bezinning. Wat is er allemaal gebeurd het afgelopen jaar? Wat heb je allemaal voor jezelf weten om te zetten? Wat zou je graag mee willen nemen naar het nieuwe jaar en vooral ook, wat zou je graag voor jezelf wensen in het nieuwe jaar?

Jouw diepste verlangens
Voel je diepste verlangens, vanuit je ziel. Want je hebt lang genoeg vanuit je hoofd en je patronen gefunctioneerd. Dat heeft er voor gezorgd dat je soms het “verkeerde” hebt gecreëerd. Iets is niet perse goed of fout, maar er is wel een verschil in wat goed is voor jouw ziel en waar je voeding van krijgt en dingen die je energie kosten.

Wat jij wil toelaten
Het is ook nog steeds nodig om je grenzen aan te geven bij bepaalde personen. Zeker wanneer zij er nog steeds voor kiezen om vanuit onbewustheid te leven. Veroordeel niemand, want ook jij was ooit op dat punt. Zet alleen voor jezelf een duidelijke grens in wat je in je leven wil toe laten. Jij bent niet verantwoordelijk voor het feit dat men niet kiest om vanuit hun hart, vanuit hun ziel te leven. Je hebt dit jaren lang gedaan, zorgen voor deze personen. Maar als je beseft dat iedereen zelf verantwoordelijk is voor wat hij of zij kiest. Of hij er nou bewust van is of niet, kan je meer afstand nemen en deze ook bewaren.

Je authentieke zelf blijven
Je zal met deze keuzes duidelijk je oude patronen kunnen horen spreken. Maar wanneer je er bewust van bent en er niet naar handelt heb je al zoveel gewonnen. Grote kans dat de donkere kant van die ander zich kan laten zien wanneer jij niet (meer) thuis geeft en dat is oké. Zolang jij je niet mee laat slepen in die laag van onbewustheid en jij je authentieke zelf kunt blijven is er niets wat je daadwerkelijk kunt raken. Het laat alleen zien dat jij nu eindelijk mag kiezen voor andere mensen om je heen die voedend zijn voor jou.

Het Universum werkt mee!
Het is jouw leven die je mag gaan leven en niet dat van iets of iemand anders. Ga nooit meer voor minder dat wat je hart verlangt en je zal merken dat het universum met je meewerkt.


© Deborah van Aelst